ما روزانه و در بسیاری از کارهای روز مره از چسب و منسوجات چسبی استفاده میکنیم بنحوی که یکی از ابزار های اصلی ما در خانه، اداره جات ، جعبه ابزار ، صنایع بزرگ و کوچک ، صحافی ها و نشریات و …. هزارن مشاغل دیگر این ماده میباشد و از چسب و تاثیر و کاربرد آن در حرفه و مشاغل خود استفاده میکنند. قبل از معرفی چسب فردوسی شاید لازم باشد که ابتدا یک مقدمه ای از چسب ارائه کنیم و موضوع و مفهوم چسب را بصورت علمی تر بررسی کنیم.

تاریخچه پیدایش چسب؟

همه ما میدونیم که چسب میتونه بصورت طبیعی مانند سمغ گیاهان و یا شیره درختان یافت شود و یا از تولیدات مصنوعی مانند بسیاری از چسب ها که مورد استفاده ماست ایجاد شود. ولی اولین مورد استفاده از چسب برمیگرده به دویست هزار سال قبل دوران نئاندرتال ها که با استفاده از تقطیر پوست درختان غان قیر را استخراج میکردن و برای اتصال بین ابزار های چوبی و سنگی خود از آن استفاده میکردند. اولین موارد استفاده از کلمه “چسب” در ادبیات به تقریبا دوهزار سال قبل از میلاد مسیح بر میگردد که در این میان یونانی ها و رمیان از جمله توسعه دهندگان صنعت چسب بودند.

کاربرد چسب در اروپا در قرن 15 – 17میلادی بسیار رواج پیدا کرد و در این دوران تا اوایل قرن 19 توسعه و استفاده از چسب رشد تدریجی داشت و با ورود به قرن جدید و توسعه چسب های مصنوعی ، انقلاب شگرفی در زمینه تولید و استفاده از چسب در زندگی مدرن ایجاد شد و تا به امروز ادامه دارد.

چسب فردوسی

چسب چیست ؟

خب ابتدا یک تعریف علمی از چسب داشته باشیم چسب (Glue) ماده غیر فلزی است که به روی سطح دو یا یک جسم اعمال میشود و عامل پیوند بین آن دو جسم میشود و از جدا شدن اجسام از همدیگر جلو گیری میکند. به خاصیت چسباندگی یک چسب “بسپار” گفته میشود که چسبانندگی یک بسپار به نیروهای چسبندگی آن بستگی دارد که بعضی از گروه هایی با جاذبه وان دروالسی (Van der Waals forces) بیشتر چسبندگی خوبی دارند. بسپارهایی که چسبندگی خوبی نداشته باشند با افزودن یک اسید آلی یا موادی که گروه‌هایی با جاذبه وان‌دِروالسی دارند، به صورت قابل اتصال در می‌آید. برای هر ماده‌ای با توجه به جنس و ساختار و نوع استفاده باید چسب مناسبی انتخاب کرد.

دسته بندی چسب ها:

دو نوع چسب وجود دارد که با خشک شدن سخت و سفت می شوند:دسته اول که به چسب های مبتنی بر حلال معروف اند و دسته دوم که به چسب های پخش کننده پلیمری که به چسب های امولسیونی نیز معروف هستند.

چسب های مبتنی بر حلال چسب فردوسی

چسب های مبتنی بر حلال، مخلوطی از مواد (معمولاً پلیمرها) حل شده در یک حلال تشکیل شده اند. چسب های سفید، چسب های تماسی و سیمان های لاستیکی از خانواده چسب های خشک کننده هستند. با تبخیر حلال، چسب سخت می شود. بسته به ترکیب شیمیایی چسب، به درجات بیشتر یا کمتری به مواد مختلف می‌چسبند.

چسب های پراکندگی پلیمری چسب فردوسی

چسب های پراکندگی پلیمری، پراکندگی های سفید مایل به شیری هستند که اغلب بر پایه پلی وینیل استات (PVAc) هستند. آنها به طور گسترده در صنایع چوب و بسته بندی استفاده می شوند. آنها همچنین با پارچه ها و اجزای پارچه ای و در محصولات مهندسی شده مانند مخروط های بلندگو استفاده می شوند.

چسب های حساس به فشار فروشگاه چسب فردوسی

دسته دیگر که به چسب های حساس به فشار (PSA) نامیده میشوند با اعمال فشار سبک پیوندی را ایجاد می کنند تا چسب را با چسب پیوند دهند. آنها طوری طراحی شده اند که تعادلی بین جریان و مقاومت در برابر جریان داشته باشند.

این پیوند به این دلیل ایجاد می شود که چسب به اندازه کافی نرم است تا به چسبنده جریان یابد (یعنی “مرطوب”). باند دارای استحکام است زیرا چسب آنقدر سخت است که در هنگام اعمال فشار بر روی باند در برابر جریان مقاومت کند. هنگامی که چسب و چسب در مجاورت یکدیگر قرار می گیرند، برهمکنش های مولکولی، مانند نیروهای واندروالس، در پیوند دخیل می شوند و به طور قابل توجهی به استحکام نهایی آن کمک می کنند.

PSA ها برای اتصالات دائمی یا قابل جابجایی طراحی شده اند. نمونه هایی از کاربردهای دائمی عبارتند از برچسب های ایمنی برای تجهیزات برق، نوار فویل برای کار در کانال HVAC، مونتاژ تزئینات داخلی خودرو، و … استفاده میشود. برخی از PSA های برای اتصالات دائمی با کارایی بالا، ارزش چسبندگی بالایی دارند و می توانند مقدار زیادی وزن را تحمل کند، این نوع اتصال قابلیت تحمل  دماهای بالایی را دارد. PSAهای که بصورت دائمی انجام میشوند، ممکن است در ابتدا قابل جابجایی باشند (مثلاً برای بازیابی کالاهای دارای برچسب اشتباه) و پس از چند ساعت یا چند روز به یک پیوند دائمی بچسبد.

اتصالات تماسی چسب فردوسی

چسب های تماسی دارای اتصالات بسیار قوی با مقاومت برشی بالایی دارند! از جمله این اتصالات میتوان به لمینت ها، مانند چسباندن فرمیکا در اتصالات چوبی، و تولید کفش ها که چسباندن زیره ها به رویه ها استفاده می شود. لاستیک طبیعی و پلی کلروپرن (نئوپرن) معمولاً از چسب های تماسی استفاده می شود. هر دوی این الاستومرها تحت کریستالیزاسیون کرنشی قرار می گیرند.

روش استفاده از چسب های تماسی به این صورت است که ابتدا باید روی هر دو سطح اعمال شود و قبل از اینکه دو سطح به هم فشار داده شوند، مدتی خشک شود. برخی از چسب های تماسی قبل از اینکه سطوح در کنار هم نگه داشته شوند، به 24 ساعت زمان نیاز دارند تا خشک شوند. هنگامی که سطوح به هم فشار داده می شوند، پیوند بسیار سریع شکل می گیرد. معمولاً نیازی به اعمال فشار طولانی مدت نیست، بنابراین نیاز کمتری به گیره وجود دارد.

فروشگاه اینترنتی چسب فردوسی

فروشگاه چسب فردوسی با بکار گیری کادر مجرب و متعهد در زمینه تهیه و توزیع چسب و منسوجات چسب بصورت انلاین آماده ارائه خدمات به مشتریان میباشد .