چسب نواری
صددرصد همه ما از چسب نواری بصورت گسترده و برای کارهای مختلف استفاده کرده ایم و حتی بسیاری از شما که همین حالا که مشغول خواندن این مقاله می باشید در خانه یا محل کارتان یک چسب نواری دارید. این چسب ها دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام دارای ویژگی های مختص به خود هستند. در این مقاله قصد داریم به بررسی چسب نواری بپردازیم تا بطور دقیق تر آن ها را بشناسیم.
معرفی چسب نواری:
چسب نواری چسب هایی می باشند که با جنس های مختلف: کاغذی ، فیلم سلفون ، فویل و… بصورت حلقه ای پیچیده شده اند و روی آن ها یک حالت چسبندگی وجود دارد که می نوان با کمک این حالت چسبندگی آن ها را روی سطوح نصب کرد. بیشتر چسب های نواری در هنگام چسباندن به کمی فشار نیاز دارند تا به خوبی به سطح مورد نظر چسبیده شوند. چسب های نواری اگر دارای کیفیت مطلوبی باشند از چسبندگی بسیار عالی بر خوردار می باشند و در مصارف مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. تفاوت جنس ها و سایز های این چسب ها باعث شده که عملکرد و خاصیت آن ها متفاوت باشد.
مخترع چسب نواری کیست؟
ریچارد گورلی درو فردیست که توانست اولین چسب نواری شیشه ای ( نوار اسکاچ) را در جهان اختراع کند. ریچارد گورلی درو در سال 1923 در یک فروشگاه که به نقاشی بدنه اتومبیل می پرداختن مشغول بکار بود. در این فروشگاه افراد برای اینکه قسمت هایی از اتومبیل را که نمی خواهند رنگ بگیرند بپوشانند از چسب های نامناسب و بی کیفیت برای پوشاندن استفاده می کردند که اصلا چسبندگی خوبی نداشت برای همین دیگر از آن ها استفاده نکرد و چسب ها را به فروشنده آن ها باز گرداند و گفت : به تولیدکنندگان خسیس تان بگوئید این چسب هایتان بگوید به چسب بیشتری برای چسبندگی احتیاج دارند.
در پی این ماجرا بود که ریچار گورلی در سال 1925 یک نوار به ضخامت 2 اینچ که دارای رنگ قهوه ای بود با چسبی که در برابر فشار مقاوم بود پوشاند و بر روی ان نام اسکاچ که به معنی خسیس می باشد را گذاشتن.
پس از جنگ جهانی دوم در سال 1942 سرباز ها برای تعمیر تجهیزاتشان به یک نوار چسبی ضدآب احتیاج داشتن برای همین چسب های پارچه ای را با استفاده از پلی اتلین پوشاندن و اولین چسب های پارچه ای را ساختند.
به مرور زمان هر روز به ویژگی و خاصیت چسب های نواری اضافه شد و انواع مختلفی از آن ها بوجود آمد.
مواد تشکیل دهنده چسب نواری:
اگر چسب های نواری را نگاه کنید به راحتی خواهید فهمید که این چسب که این چسب ها با جنس سطح های مختلف که روی آن ها مایع هی چسبی قرار گرفته و اینگونه بر روی یک لوله مقوایی (بوبین کاغذی) پیچیده شده اند. در ساخت این نوارها از چسب های متفاوتی استفاده می شود مانند :
رزین: یکی از انواع چسب های مقرون بصرفه است . چسبندگی و مقاومت بالایی دارد و در مقابل مواد شیمیایی و محیطی مقاومت و تاب آوری بالایی دارد.
اکریلیک : این ماده بصورت بی رنگ و با چسبندگی سریع می باشد. و از مقاومت محیطی مناسبی برخوردار است.
پلی اورتان: مقاومت بالایی در برابر خراش و آسیب های دیگر دارند و دارای مقاومت و انعطاف پذیری بالایی است.
سیلیکونی: دارای مقاومت در برابر آسیب و حرارت می باشد و همچنین تحمل و مقاومت بالایی دارد.
برای حامل یا رویه ی چسب ها از مواد مختلف می توان استفاده کرد که هر کدام مزیت خود را دارند . مواد استفاده شده برای حامل ها شامل:کاغذ، پلاستیک، نمد ، فوم ، پلاستیک و فویل فلزی می باشد.
معیار اندازه گیری چسب های نواری :
چسب های نواری به دو صورت یارد یا متر اندازه گیری می شود. یارد به انگلیسی yardمی باشد هر یارد معادل 914/4 میلیمتر و 0/914 متر می باشد. چسب های نواری بر اساس یارد در اندازه های مختلف مانند: 16یارد ، 20 یارد ، 72 یارد و… عرضه می شود.
معرفی انواع چسب نواری:
چسب کاغذی:
چسب کاغذی از چسب های فشاری می باشدکه به صورت متداول مورد استفاده قرار می گیرد و رویه ی آن ها بصورت غیر شفاف و کاغذی می باشد. این نوع چسب ها از کاغذ های متفاوت : بافدار، بالک و …استفاده می شود. از این نوع چسب در صنعت پزشکی و نقاشی استفاده می شود.
چسب نواری دو طرفه :
این چسب ها همانطور که از نامشان هم مشخص است دو طرف آن ها با چسب پوشیده شده و از جنس پلاستیک می باشند . برای چساندن دو سطح بطوری که چسب مشخص نباشد این نوع چسب گزینه ای مناسب می باشد. چسب دو طرفه در نوارهای 5 سانتی متری در متراژ 90 یارد عرضه می شوند.
چسب بسته بندی:
این چسب ها که برای بسته بندی کارتن و پلمپ کردن بسته ها استفاده می شوند از جنس پلاستیک می باشند و بصورت چسب پهن یعنی 5 سانتی در متراژ 90 یارد می باشد.
چسب نواری برق :
چسب های برق برای عایق کاری رساناهای الکتریکی مانند : سیم های برق ، تلفن و… استفاده می شوند. این نوع چسب از جنس پلاستیک در انواع رنگ های مختلف بصورت غیر شفاف تولید می شوند هر کدام از این رنگ ها در برای یک مشخصه می باشند و پرکاربرد ترین آن ها رنگ مشکی می باشد.
چسب برزنتی :
چسب برزنتی نیز چسب غیر شفاف با قدرت چسبندگی بالا، مقاوم در برابر حرارت بدلیل پوشش چند لایه ی آن و ویژگی های فوق العاده خود، برای کارها و صنایع مختلف استفاده می شود . از این چسب می توان برای آببندی موقت لوله ها ، یخچال سازی ، برای صحافی و جلد کتاب، بسته بندی استفاده نمود و طول عمر بسیار بالایی دارند. این چسب با توجه به ویژگی هایش قیمت آن گرانتر می باشد.
چسب برزنتی از جنس پلی اتیلن که با فشار کمی بر روی سطح ها چسبیده می شوند.
چسب نواری بی اثر :
این چسب ها برای سطوح شیشه ای یا هر سطحسی که می خواهیم بر ردی آن اثری نباشد بسیار مناسب است این چسب دارای چسبندگی بالا و بی اثر است بطوریکه بعد از جدا کردن آن از روی سطح نیز اثری بر جای نمی گذارد.
چسب آلومینیوم:
چسب آلومینیومی یک چسب غیر شفاف و عایق در برابر حرارت و برودت می باشد که از دو قسمت : 1- فویل چسبدار نقره ای 2- کاور سفید، در عرض های مختلف تولید می شوند.از این چسب می توان در مصارف و صنایع مختلف مانند: عایق بندی ، هوا بندی رابط های اتصالی، صنایع خودرو سازی و… استفاده می شوند.
چسب لوگودار:
چسب های لوگودار غیر شفاف بوده و دارای طرح های مختلف بر روی خود می باشند ، این طرح ها می تواند بصورت اختصاصی طراحی شوند و برای استفاده در لوازم بهداشتی ، آرایشی ، دارو و… استفاده می شوند.که برای امنیت آن ها نیز بسیار مناسب می باشند.
خرید چسب نواری:
چسب نواری در انواع مختلف عرضه می شوند و هر کدام با توجه به خصوصیات و ویژگی های مختلفشان برای صنایع و کارهای مختلف مناسب می باشند. برای همین با توجه به نوع کار خود به خرید چسب مناسب خود بپردازید . این چسب ها بصورت بسیار زیادی خریداری می شوند. چسب های نواری را می توانید از چسب فردوسی بصورت آنلاین و بسیار سریع خریداری نمائید.
قیمت چسب نواری:
چسب های نواری با توجه به جنس، نوع کار کرد ، اندازه و عرض های متفاوتشان دارای قیمت های مختلف می باشند ولی در هر حال بسیاری از آن ها از چسب های دیگر بسیار قیمت مناسب تری دارند . برای خرید چسب با قیمت مناسب و اطلاع از قیمت آن ها به چسب فردوسی مراجعه کنید.
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.